Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: suhranibulgarskoto
Категория: Други
Прочетен: 47051
Постинги: 14
Коментари: 4
Гласове: 104
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.07.2007 23:17 - ПРИРОДЕН ПАРК СТРАНДЖА
Автор: suhranibulgarskoto Категория: Новини   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.07.2007 23:19


Официална позиция на сдружение "Национално обединение съхрани българското" по отношение на обявяването на статута на природен парк "Странджа" за недействителен. 




Сдружение "Национално обединение съхрани българското",

- зачитайки принципите на свободното слово; 

- прокламирайки устояването на гражданска позиция по обществени въпроси и казуси; 

- утвърждавайки правото на всеки човек да инициира законови действия в подкрепа на свое виждане; 

- апелирайки към едно по-далечно виждане за решаване на проблемите; 

- уповавайки се на традициите на изминалите поколения; 

- устоявайки правото на обществото да е неформален арбитър; 


заявяме нашата позиция по отношение на опитите на хора с различни интереси, които желаят да изменят статута на национален природен парк "Странджа".

Ние, членовете на сдружение "Национално обединение съхрани българското" заявяваме, че е недопустимо дори изказване, което да оспорва статута на една от светините на българския бит, обичай и традиции. Ние смятаме, че в случая действията на заинтересованите лица, които желаят да бъде отменен статута на природен парк "Странджа" не са в полза на обществото.

Сдружение "Национално обединение съхрани българското" подкрепя развитието на региона, но не за сметка погубването на хилядолетни традиции, на уникални флора и фауна. Ние смятаме, че за времето, през което Петко Арнаулдов е бил кмет на община Царево е имало много възможности за развитие на казуса с частните земи, които попадат в защитената територия на природен парк "Странджа". Не виждаме достатъчно солиден аргумент в изявления, визиращи появата на евентуални бъдещи инвестиционни планове и проекти, при положение, че в основните градове и села, които са към община Царево, е почти ежедневие през летния сезон да се забележат хора, които седят с вдигнати табелки "КВАРТИРИ". Ако пък инвестиционите намерения са да се строят заводи за плавателни съдове, строителни материали или да се създават предприятия за пластмаси, ние смятаме, че това ще прогони туристите от курортните селища.

Ние смятаме, че отдавна вече има нерегламентирано строителство, което вместо да развива района, го унищожава.

Евтината реклама в случая няма да облагодетелства жителите на община Царево, а ще създаде предпоставки за ескалация на напрежението между тях. Говорейки за реклама, няма как да пропуснем да споменем и възможностите, които община Царево години наред не използваше. Това е рекламирането на своята територия с по-ниските цени и с условията, които не отстъпваха по нищо на други конкуренти крайбрежни курортни селища. Кому беше нужно кметът на община Царево да слага своя лик в честитки по приложения на национални вестници, които се разпространяват само из родното ни крайбрежие? Защо нямаше реклама през всичките тези години на Вашия град г-н кмете? Защо кметовете на гр. Ахтопол, с. Лозенец, с.Синеморец, гр. Китен и др. успяха да привлекат туристи при себе си? Много въпроси задават нашите членове към Вас, г-н Арнаудов. Позорно е да се оспорва статута на природен-парк "Странджа". Позорно е не само защото Вие го оспорвате, а и защото не използвате по-трудния метод да се рекламирате. Може да е по-труден, но поне е по-сигурен.


Нашата позиция е, че трябва незабавно да се изиска оставка на кмета на община Царево, г-н Петко Арнаудов. Той засегна въпрос, който не е само от национално значение, а от европейска и световна величина.

Ние подкрепяме жителите на община Царево, но не подкрепяме ловките начини, които използва Петко Арнаудов да манипулира скъпите ни приятели от Царево, Ахтопол, Бродилово, Българи, Варвара, Велика, Изгрев, Кондолово, Кости, Лозенец, Резово, Синеморец и Фазаново.

Нашата позиция може би щеше да е различна и значително по-мека, ако община Царево беше пожелала да бъдат преразгледани границите на природен парк "Странджа" по сьответния ред, а не като изисква заличаването на статута на целия парк.


сдружение "Национално обединение съхрани българското" 

03 юли 2007 г.



Тагове:   парк,   Странджа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив