Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: suhranibulgarskoto
Категория: Други
Прочетен: 47035
Постинги: 14
Коментари: 4
Гласове: 104
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.03.2008 14:29 - 1000 компютъра за 3 март с български тапети!
Автор: suhranibulgarskoto Категория: Технологии   
Прочетен: 2215 Коментари: 0 Гласове:
1



По инициатива на сдружение „Национално обединение съхрани българското”


1000 компютъра

за 3 март с български тапети!

 

Клубове “Матрицата” и “Мания” с важен принос за самочувствието на младите българи!

 

По случай честването на 130 години от освобождението на България и възобновяването на държавността на нашата родина, по инициатива на сдружение „Национално обединение съхрани българското”, съвместно с вериги компютърни клубове „Матрицата” и „Мания” се организира национална инициатива в подкрепа на патриотичния дух – „1000 компютъра за 3 март с български тапети”.

 

Всеки посетил клуб „Матрицата” и/или клуб „Мания” на 1, 2 и 3 март 2008 г., с цел да използва компютърни услуги, ще има възможност да седи пред монитор с патриотичен български тапет/фон (wallpaper).

 

Вериги компютърни клубове „Матрицата” и „Мания” откликнаха на идеята на сдружение „Национално обединение съхрани българското” в навечерието на основния ни национален празник да създадат патриотични чувства на своите потребители. Основен процент от потребителите на компютърни клубове в България е в младежка възраст.

 

 

"Матрицата 1"

гр. София, ул. "Крум Попов" 64.

 

"Матрицата 3"

гр. София, ул. "Неофит Рилски" 70.

 

"Матрицата 4"

гр. София, ул. "Бистрица" 2.

 

"Матрицата 5"

гр. София, ж.к. "Св. Троица".

 

"Матрицата 6"

гр. София, ж.к. "Младост" 2, Деница

 

"Матрицата 7"

гр. София, ж.к. "Люлин" 4, бл. 417

 

"Матрицата 8"

гр. София, ул. Скайлер 41

"Мания-1"

гр. София, Студентски град,ул. Йордан Йосифов 4;

 

"Мания-2"

гр. София, Студентски град, до блок 35;

 

"Мания-3"

гр. София, Студентски град, до блок 54;

 

"Мания-4"

гр. София, кв. Гео Милев, ул. Коста Лулчев 52, Sky City Center, етаж 3.

 

ЗА ТАПЕТИТЕ

Тапетите част от инициативата „1000 компютъра за 3 март с български тапети” са личности, образи и събития от вековната българска история, проследена в хронологичен ред във всичките й културни, исторически и национални аспекти. Тапетите представят образите на революционери като Васил Левски, братя Ботев, Раковски, Ангел Кънчев, Панайот Хитов, Хаджи Димитър, Райна Княгиня, както и сцени от освободителните борби на България - Априлското въстание и Шипченските опълченци. Сред образите са и велики умове на българската културна и национална история като братята Кирил и Методий, Паисий Хилендарски, Добри Чинтулов, Иван Вазов, Иларион Макариополски. Включени са и големите владетели на България- Борис I Покръстител, Симеон Велики, Асеневци, хановете Кубрат, Омуртаг, Крум, Самуил, Тервел. За да е пълна картината с български владетели, особено внимание е обърнато и на третото българско царство- с образите на Батенберг, Фердинанд и Борис III. Галерията се допълва и от образите на велики български държавници като Александър Малинов, Стефан Стамболов, Константин Стоилов.

 

Особено внимание в уникалната колекция заслужават няколкото по-малко познати образи на българската история като странджанските воеводи Михаил Герджиков и Георги Кондолов, ръководители на Илинденско-Преображенското въстание, и тапетът, изобразяващ сцена от най-древната българска история - жени-войни от Волжска България. В колекцията е включен и един от символите-чудеса на България - пророчицата Ванга.

 

Картините и снимките са познати изображения на велики българи и исторически събития, както и такива, неизвестни досега на широката публика. Сред тях са редица снимки, популярни картини на художниците Илия Петров, Димитър Гюдженов, Ярослав Вешин, както и няколко неканонични изображения.

 

 

Забележка – Тапетите са със свободен достъп на страницата на СНЦ “Националното обединение съхрани българското” - www.suhranibulgarskoto.org. По тази начин всеки може да си ги изтегли и да постави образа на велик българин и/или част от българската история на монитора, на своя компютър.

 

Повече за верига компютърни клубове „Матрицата” може да видите на адрес: www.ma3x.net

 

Повече за верига компютърни клубове „Мания” може да видите на адрес: www.man1a.com

 

Благодарим на вериги компютърни клубове „Матрицата” и „Мания” за оказаната подкрепа и съдействие, както и за съпричастността около тази некомерсиална, патриотична българска инициатива.

 

Поздрави,

Прессекретериат и връзки с обществеността

Сдружение “Национално обединение съхрани българското”

+359 878 180 101/2/3

www.suhranibulgarskoto.org

pr@suhranibulgarskoto.org



Тагове:   март,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив